tiistai 3. heinäkuuta 2012

Ice Age 4 on vauhdikas toimintaseikkailu

                              Ice Age 4:ssä sankarit ottavat mittaa merirosvoista.




Y-Kinon ensi-iltaan tullut Ice Age 4 (2012) on hauska ja vauhdikas koko perheen toiminta-animaatio. Tapahtumien vyöry saa alkunsa, kun maaorava Scrat saa loputtomassa tammenterhojen metsästyksessään aikaan mannerlaattojen siirtymisen. Tämä sekoittaa esihistoriallisten eläinlajien elämän perusteellisesti.

Elokuvan keskiössä ovat edellisten osien tapaan mammutti Manu (äänenä Ray Romano/Antti Pääkkönen), sapelihammastiikeri Diego (Denis Leary/ Santeri Kinnunen) ja laiskiainen Sid (John Leguizamo/Antti LJ Pääkkönen). Mannerten mullistus erottaa kolmikon Manun perheestä eli Elliestä ja Kirsikasta, ja merelle ajautuneen kolmikon on löydettävä tiensä takaisin kotiin.

Tästä käynnistyy noin puolitoistatuntinen 3D-matka, joka etenee seikkailusta toiseen hengästyttävällä vauhdilla. Kyyti on ajoittain kuin vuoristoradalla. Välillä kieputaan myrskyn silmässä, välillä otetaan mittaa jääkauden merirosvoista, joita johtaa ilkeä apinakapteeni Gutt. Meno ja melske peittävät paikoitellen käsikirjoituksen ja itse tarinan ohuuden.

Ice Age 4 on selvästi suunnattu kouluikäisille ja tavoittelee yhä jatko-osia. Tarinaan tuodaan tällä kertaa uusina hahmoina mm. sapalihammastiikeri Shiran, joka viehättää Diegoa, Kirsikan ihastus Ethan sekä joukko itseään täynnä olevia teinimammutteja. Uusista tuttavuuksista ehdottomasti hauskin on Sidin suupaltti laiskiaismummi, joka laukoo osan parhaimmista vitseistä.

Steve Martinon ja Mike Thurmeierin ohjaaman elokuvan keskeinen sanoma liittyy jälleen perheen ja ystävien merkitykseen. Leffasta voi huoletta povata yhtä kuluvan kesän kassamagneeteista. 

Elokuvan trailerin löydät tästä.